دلیل زنگ زدن استیل چیست؟
میان انواع استیل تفاوتهایی وجود دارد و مواد تشکیلدهنده هر کدام با دیگری فرق میکند. به همین دلیل، قیمت برخی قاشق و چنگالها گرانتر است که در عوض، کیفیت و استحکام و درخشندگی بیشتری دارند و در مقابل برخی انواع آن مات و انعطافپذیر هستند و در
طولانی مدت زنگ میزنند و غیربهداشتی میشوند.
نحوه استفاده از انواع قاشق چنگالبد نیست بدانید، عنصر پایه تشکیلدهنده همه استیلها آهن است. در استیل ضدزنگ، آهن با عناصری از قبیل کروم و نیکل آلیاژ میشود تا ضدزنگ شود و از وانادیوم و تیتانیوم برای قویتر کردن و ایجاد استحکام استیل استفاده میشود. حال اگر قاشق و چنگال را با
فلزاتی غیر از آنچه گفته شد، تهیه کنند یا برای کاهش قیمت تمام شده این گونه وسایل آلیاژهای بیکیفیتی همچون سرب خشک به کار ببرند، این وسایل نهتنها غیربهداشتی و تهدیدکننده سلامت میشوند بلکه عمر کوتاهی دارند و بسرعت زنگ میزنند. در نتیجه از خرید
قاشق و چنگالهایی که در بازار با قیمتهای ارزان ارائه میشوند و معلوم نیست از چه ترکیباتی تهیه شدهاند، اجتناب کنید.
آشنایی با ویژگی های فلاسک چایی و نحوه عملکرد آن
فلاسک چایی شیشه ای بهتر است یا استیل؟یک فلاکس چایی باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ درب فلاکس چگونه باشد؟ جنس بدنه فلاکس چگونه باید باشد؟در این مقاله سعی داریم خصوصیات و ویژگیهای یک فلاسک چایی را به شما معرفی کرده و در هنگام خرید یک
فلاسک خوب به شما کمک کنیم.
خصوصیات فلاسک چایی:
ابعاد فلاسکفلاسک انواع مختلفی ازنظر ظرفیت، وزن، اندازه و شکل دارد. فلاسک چایی یک بطری شیشه ای، فلزی و حتی پلاستیکی میتواند باشد که باعث جلوگیری از هدایت و انتقال گرما از بدنه فلاسک چای میشود. فلاسک مانع انتقال دما بدلیل وجود خلأ بین دیواره درونی و
بیرونی میشود. بدنه فلاسک معمولاً در دو مدل است یا بدنه فلاسک از نوع پلاستیک فشرده است و یا از جنس استیل است. مخزن داخلی فلاسک هم جنسهای مختلفی دارد که میتوان به شیشهای یا استیلبودن آن اشاره کرد که دارای حجم نیملیتری به بالا بوده و همچنین
درپوش فلاسک درسه مدل ضامنی. پیچی و فشاری عرضهشده است.
فلاسک چایی چگونه مایعات را با دمای اولیه به مدت طولانی نگه میدارد؟
همه ما این موضوع را میدانیم که اشیای گرم با از دست دادن گرمای خود و انتقال آن به محیط پیرامون خودشان سبب سرد شدن خود میشوند و همچنین اشیای سرد با گرفتن گرمای درون محیط خود سبب گرم شدن خود میشوند کار اصلی فلاسک را میتوان به یک نوع
عایق خیلی قدرتمند تشبیه کرد که با جلوگیری از ردوبدل شدن انرژیگرمایی موجب پایداری دمای اولیه ماده میشود. انرژیگرمایی روشهای گوناگونی برای جابهجا شدن دارد. که ما در اینجا به سه روش اصلی این جابجایی اشاره میکنیم که عبارتاند از:
• هدایت
• تابش
• همرفت
بهترین مارک فلاسک چایهمانطور که می دانید شیشه مادهای عایق است و گرما از دیواره فلاسک چایی که از جنس شیشه بوده از روش هدایت انتقال داده نمیشود و از طرفی به علت وجود خلاء در بین دو دیواره مانع از جریان یافتن گرما بهصورت همرفت میشود، پوشش نقرهای که در داخل
فلاسک چایی وجود دارد هم به این دلیل است که باعث جلوگیری از جریان انرژی گرمایی در فلاسک به دلیل تابش نور خورشید میشود و به همین علت در فلاسکهای چایی ساختهشده به هر سه اصل انتقال گرما توجه کافی شده است و این فلاسکها مواد را تا مدت
طولانی نگه میدارد.
مزایای استفاده از فلاسک چایی:
یکی از مزایای مهم و اساسی استفاده از فلاسک صرفهجویی در چای و انرژی است. چون با یکبار گرمکردن چایی تا ساعتها میتوان چای داغ به همراه خود داشت. فلاسک برای کسانی که در بیرون از محیط خانه به سر میبرند، مثلاً در مسافرت یا محل کار خود
هستند و میخواهند چای یا قهوه گرم میل کنند بسیار مناسب است. بهترین فلاسک چایی آن است که فلاسک در محیطهای گرم مواد داخل خود را خنک نگه دارد و در محیطهای سرد مواد داخل خود را گرم نگهداری کند. از دیگر مزایای یک فلاسک خوب میتوان به نگهداری
خوراکیها هم اشاره کرد که میتوانیم به منظور جلوگیری از فاسد شدن خوراکی آنها را درون فلاسک قرار دهیم.
مخزن درونی فلاسک چایی:
فلاسک چای خوبتفاوت اصلی که در انواع فلاسکها دیده میشود نوع جنس مخزن درونی فلاسک است که دارای دو مدل شیشهای و یا استیل هستند.در ادامه با تفاوت، مزایا و معایب هر یک این فلاسکها بیشتر آشنا می شوید.
فلاسک چایی با مخزن شیشه ای:
مزایا:
مخزن این نوع فلاسک از نوع شیشه است از مزایای آن میتوان به راحت تمیزکردن از لحاظ بهداشتی اشاره کرد و حتی میتوان گفت استفاده از این نوع فلاسک گزینه بسیار خوبی است. همچنین مخزنهای شیشهای بوها را به خود جذب نمیکنند و براحتی برای
نگهداری مواد ترش و موادغذایی میتوان استفاده کرد. این نوع فلاسک دارای وزن کمتری نسبت به فلاسک چایی از نوع استیل است از مزایای دیگر این فلاسک این است که مدتزمان بیشتری مواد را گرم یا سرد نگه میدارد مثلاً آب گرم را تا 12 ساعت و آب سرد را
تا 24 ساعت نگه میدارد.
معایب:
عیوب ظاهری فلاسکیکی از معایب این نوع فلاسک میتوان به شکستنی بودن آن اشاره کرد که براثر ضربه یا تغییرات دمایی ناگهانی و شوکی که براثر سهلانگاری باشد براحتی میشکند، منظور از تغییرات دما این است که اگر فلاسک را از یک محیط سرد بیرون آورده و بلافاصله در آن
آب گرم بریزیم احتمال شکستن شیشه این فلاسک وجود دارد. ازآنجاییکه شیشه این نوع فلاسک هم ممکن است پیدا نشود باید برای پیداکردن آن به دنبال فلاسکهای قدیمی خود بگردیم که این عمل مشکلاتی هم دارد.
جنس شیشه این فلاسکهای چایی بیشتر از بور و سیلیکات است و از ویژگیهای مهم آن تحمل شوکپذیری بالاست و مقاومت خوبی نسبت به تغییرات ناگهانی محیط دارد. در ایران شیشه فلاسک تولید نمیشود و کارخانههای ایرانی فقط قاب فلاسک را میسازند.