خرما زاهدی دارای شکلی تخم مرغی و یا بیضی مانند است. انتهای این خرما باریک و نوک تیزی دارد. این خرما بصورت نیمه خشک و خارک مصرف می شود و رنگی متمایل به زرد دارد که البته در زمان رطب به قهوه ای متمایل به زرد می خورد. بصورت کلی خرما زاهدی را باید از خرما های خشک دانست و در این طیف طبقه بندی می شود.خرما زاهدی در نقاط مختلفی از ایران کشت می شود و نخل ان از نخل های مقاوم به شرایط آب و هوایی متفاوت گرمسیری است. عمدتا خرما زاهدی در شهرستان های کازرون، خرمشهر، اهواز، قیر و کارزین، فراشبند، برازجان، بوشهر، فیروز آباد، لار، خوزستان و بعضا در دیگر شهرهای ایران به خوبی کشت می شود . در آمریکا و عراق هم نخل این خرما کشت می شود. بصورت کلی تولید و کشت مرغوب ترین نوع خرما زاهدی در ایران و بخصوص در استان های بوشهر و فارس و هرمزگان وجود دارد.یکی از شرکت های برتر صادراتی خرما زاهدی ، شرکت کریستال می باشد.
خرما زاهدی (قصب) کریستال عمدتا به کشورهای عربی و آفریقایی و پاکستان و افغانستان صادر می گردد.از جمله خواص بسیار خرما زاهدی می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- خرما زاهدی دارای مواد معدنی فوق العاده زیادی است که ازجمله مهم ترین آنها می توان به منیزیم، کلسیم، پتاسیم، منگنز،آهن و ... اشاره کرد.
- خرما زاهدی سرشار از فیبر می باشد که به همین دلیل افرادی که
مشکلات گوارشی دارند می توانند این میوه مغذی را در سبد غذایی خود بگنجانند تا دیگر دچار ناراحتی های گوارشی نشوند.
- خرما زاهدی دارای ویتامین های بسیاری از جمله B2 ، B1 و C و... می باشد که توصیه می شود تمامی افرادی که دچار کمبود ویتامین هستند و مخصوصا کودکان در حال رشد از این ماده مغذی به عنوان میان وعده سالم مصرف کنند.
- کالری موجود در خرما زاهدی بسیار کم می باشد و افرادی که نگران چاقی خود هستند، می توانند بدون نگرانی از این نوع خرما استفاده کنند.
- این خرما دارای
آنتی اکسیدان های فراوانی است که مانع از رشد سلول های سرطانی می گردد.
- همچنین می توان گفت که خرما زاهدی منبع غنی آهن است. از ا ین رو بسیار مغذی و مفید جهت استفاده افراد دچار بیماری های کم خونی و بیحالی می باشد.
- پتاسیم موجود در خرما زاهدی از جمله موادی است که برای رفع خستگی و درد عضلات بخصوص بعد از تمرینات سخت بسیار موثر واقع می گردد.