دیزل ژنراتور پکیجی از ۱ژنراتور (برای تولیدانرژی الکتریکی)، ۲موتور احتراق کمپرسور دیزلی (معمولا برای استفاده از سوخت دیزل طراحی شده اند) اما برخی دیگر از سوخت های مایع دیگر و گاز طبیعی طراحی شده اند.
ژنراتور یعنی مولد برق
کار
مولد برق تولید برق از طریق القای الکترومغناطیسی انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند، شباهت ژنراتور و الکتروموتور خیلی زیاد است، منبع تأمین کننده نیروی ژنراتور میتواند.توربین بخار،توربین آب،توربین باد و یا موتور احتراقی باشد.
ژنراتور یا دینام اولین مولد الکتریکی بود که این قابلیت را داشت تا برق مورد نیاز صنایع را تأمین کند. دینام از اصول الکترومغناطیس برای تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی استفاده میکند و با استفاده از کموتاتور جریان مستقیم را در خروجی خود تولید میکند. در طول مجموعهای از اکتشافات تصادفی دینام به یک منبع برای اختراع ماشینهایی چون موتور الکتریکی جریان مستقیم، تناوبگر AC، موتور سنکرون و مبدل گردان تبدیل شد.
یک دینام از یک قسمت ثابت که میدان مغناطیسی دائمی را تولید میکند و مجموعهای از سیمپیچهای متحرک که در داخل میدان میگردند تشکیل شدهاست. در دینامهای کوچک میدان ثابت ممکن است به وسیله چند آهنربای دائمی فراهم شود. در دینامهای بزرگ این میدان به وسیله یک یا چند آهنربای الکتریکی ایجاد میشود.
ژنراتور ها قادرند برق ۱۲ولت ۲۲۰ ولت و ۳۶۰ ولت از قدرت ۰/۵ کیلوولت تا ۲ تراوات تولید کنند اما در ژنراتورهایی که به وسیله موتور احتراقی کار میکنند این توان به ۲۴۰۰کیلووات میرسد.
اگر منظور شما از ژنراتور ،
موتور برق است در اشتباهی باید بگویید ژنراتور بنزینی یا موتور برق بنزینی یا ژنراتور دیزلی یا
موتور برق دیزلی.عمدتا ژنراتور ها در دور ۱۴۰۰ دور به برق دهی میرسند اما در نمونه های کوچکتر ۳۰۰۰ دور است.
محاسبه آمپر در ژنراتور تکفاز و سه فاز با هم فرق دارند به این نحو که هر ۱kw تکفاز را ضرب در۳٫۷ و هر ۱kw سه فاز را ضرب در ۱٫۴ کنید آمپر بدست می آید. ژنراتور باید از سیم پیچی ۱۰۰٪ مس به دلیل رسانای بالا وجریان برق ثابت و خالص استفاده شده باشد.
برق ژنراتور هایی که در ایران مورد استفاده قرار میگیرند ۵Hzاست.هرتز یکای سنجش بسامد در سیستم SI است و برابر است با cycle/s یا s−۱. این واحد هرتز نامیده میشود.
نکات مهم خرید ژنراتور
اگر شما میخواهید برای مثال الکتروموتوری را روشن کنید که ۱۰کیلوولت برق میخواهد نباید ژنراتور ۱۰ کیلووات خریداری کنید با دودلیل در هنگام امپر اولیه الکترو موتور ۲۰ کیلووات برق میخواهد( پس از به کار افتادن الکتروموتور شما میتوانید معادل ۴ کیلووات را از ۲۰ کیلووات مجدادا به همراه دینام بهره گیری کنید)
پوسته ژنراتور ها از جنس آلومینیوم و چدن میباشد ((( مهم مواظب پایه های ژنراتور باشید تا اسیب نبیند)))
شافت ژنراتور ها کنیک و خاری هستند.همیشه توجه داشته باشید که وقتی میخواهید ژنراتور را زیر بار ببرید ابتدا سوئیچ اصلی را قطع کرده و پس از روشن شدن دستگاه برق را وارد مدار کنید.
موارد کاربرد دیزل ژنراتور
مکان هایی نیاز به دیزل ژنراتور پیدا میکنند که به برق شبکه وصل نیستند یا شبکه برق رسانی توان برقرسانی را به آن مکان ندارد،از روی دیگر بلعکس شبکه برق رسانی در محیطی قرار دارد که نیاز به صادر کردن برق و استفاده از دیزل ژنراتور دارد.
[عکس: 4.jpg]
نکته حائز اهمیت در انتخاب دیزل ژنراتورها اندازه گیری مناسب برای توان دریافتی یا متناسب بودن بار موتور است.اما اندازه گیری توان مورد نیاز در سیستم های الکترونیکی مدرن بسیار سخت است و نیاز به برنامه ریزی مهندسی است.این اندازه گیری برای توان بیش از ۴۰مگا وات خطی نیاز به توربین بادی دارد و دیزل ژنراتور پاسخگوی این توان نیست.
سایر اجزای دیزل ژنراتور مانند شاسی ،کاور،تابلو،سیستم های کنترل ،قطع کننده های مدار، آبگرمکن های حرارتی ،مدارشبکه،و سیستم استارت خلاصه ای از سایر اجزاء دیزل ژنراتورهاست .
توان دیزل ژنراتور از ۸ تا ۳۰ کیلووات تک فاز برای خانه ها،مغازه ها و ادارات کوچک به کار میروند اما از توان ۱۱ الی ۲۵۰۰ کیلو وات ۳ فاز برای مجتمع ها ،کارخانه هاو…. در اندازه ی حدودا ۱۲ متر با احتساب مخزن سوخت سیستم کنترل کننده تجهیزات توزیع برق و سایر اجزاء مورد نیاز است و به عنوان پشتیبان اماده به کار در شبکه قرار میگیرد .
این سیستم به عنوان ماژول های قدرت شناخته میشوند ،که به وزن تقریبی ۳۸۵۰ کیلو گرم در حالت اماده به کار است .تعداد این دیزل ژنراتورها در یک سیستم بزرگ حداکثر به ۲۰ واحد برق رسانی میرسد و شامل صدها ماژول قدرت میباشد و نیاز به سایه بان های آکوستیک برای برنامه های ثابت یا موبایل ،تجهیزات تهویه،سیستم های تامین سوخت،سیستم های مخصوص اگزوز و غیره وجود دارد.
پرمصرف ترین دیزل ژنراتور ها در سرتاسر جهان ۲۵۰ کیلو وات است که این نوع دیزل ژنراتورها حتی در کشتی و لوکوموتیو ها کاربرد دارند.میزان سوخت مصرفی برای هر سیلندر موتور ۱/۲ الی ۲/۴ لیتر میباشد.
موتور برق موتور برق بنزینی