عیب یابی منطقی یک تکنیک تشخیصی است که طی آن تمام نشانه ها باید به دقت در نظر گرفته شوند به طوری که عیب بالابر در بخش خاصی از مدار محدود شود. اگر عیبی تمام سیلندرها و موتورها را تحت تأثیر قرار دهد به عنوان یک عیب عمومی شناخته می شود. بدین معنا که عیب بالابر ممکن است ناشی از سیال هیدرولیکی، منبع تغذیه( مجموعة تأمین توان)، یا سیستم کنترل الکتریکی بالابر باشد. زمانی که عیب تنها در یک عملگر بروز می کند تمام اجزا مرتبط با آن عملگر باید در آغاز بررسی شوند.
برای تشخیص علت احتمالی عیب بالابر، نقش و اثر دقیق هر یک از اجزای مرتبط با سیستم باید شناخته شوند. در این روش با توجه به نشانه های عیب، عملکرد اجزا به نوبت بررسی می شود. فهرستی از جزء یا اجزایی که در صورت تنظیم نبودن یا درست عمل نکردن ممکن است منشأ این نشانه ها باشند، تهیه کنید. پس از این کار جزیی را که به راحتی قابل امتحان کردن است انتخاب کنید، به عنوان مثال درجة تنظیم دبی یا فشار، تحریک دستی شیرها سولنوئیدی و کلیدهای حدی از این قبیل هستند. تنها زمانی که این بررسیهای ساده تکمیل شد در جهت باز کردن لوله ها یا تعویض قطعات بالابر اقدام کنید.
همانطور که قبلاً ذکرشد هر زمان که اتصالی برداشته شود آلودگی وارد سیستم خواهد شد. بنابراین هنگام جدا کردن اجزا از مدار کلیة شیرها و دریچه ها را ببندید.
روش عیب یابی بالابر
اطلاعات اولیه
این اطلاعات باید از اپراتور بالابر گرفته شود:
1-عیب در چه زمانی و در کجا پدید آمد؟
الف) در تمام سیلندرها و موتورها
ب) تنها در یکی از آنها
تحت تمام شرایط باری
2-نوع عیب چگونه است؟
الف)توقف کامل
ب) کاهش در سرعت یا نیرو
3- سرعت بروزعیب چگونه بود؟
الف) ناگهانی( قطع)
ب)تدریجی(فرسودگی عمومی)
ج)به طور متناوب(عیب منقطع)
4- تنظیمهای غیر مجاز
الف) آیا کسی دستگاه را تنظیم کرده است؟
ب) آیا کوششی برای تعمیر واحد صورت گرفته است؟
ج) آیا دستگاه به تازگی اصلاح یا تعمیر شده است؟
بالابر آسیا برج-
http://asiabalabar.com