پکیج تصفیه فاضلابدستگاه تصفیه آب می تواند محدوده ی وسیعی را شامل گردد و انتخاب هر یک بستگی به وضعیت و کیفیت آب ورودی – کیفیت آب خروجی و حجم آب مورد نیاز جهت تصفیه دارد .
الف – کیفیت آب ورودی
بهترین راه برای شناسایی کیفیت آب ورودی ، آنالیز و آزمایش فیزیکی و شیمیایی آن است . که در آن محدوده ی وسیعی از عناصر و پارامترها مورد آزمایش قرار می گیرند . این پارامترها می تواند کدورت ، رنگ ، بو ، کلسیم ، منیزیم ، پتاسیم ، منگنز ، آهن و سیلیس – سولفات ، نیترات ، نیتریت ، فسفات ، کلراید – قلیائیت کل ، سختی کل ، هدایت الکتریکی و کل مواد جامد محلول در آب را شامل شود .
در شرایطی خاص می توان به آزمایش سیانور و فلزات سنگین نیز مبادرت ورزید .
ب – کیفیت آب خروجی مورد نیاز
صرف نظر از آن چه در آب خام دیده می شود ، می باید وضعیت کیفی آب خروجی مورد انتظار از دستگاه تصفیه آب را هم بدانیم .
در صنایع داروسازی و پزشکی خروجی آب در حد آب مقطر و خالص مورد نظر می باشد . آب هایی با هدایت الکتریکی زیر 20 میکروزیمنس یا حتی زیر 1 میکروزیمنس دارای بیشترین کاربرد هستند .
برای آب شرب ، استانداردهای مشخصی وجود دارد که سازمان جهانی آب WHO تعیین نموده و در ستون های جداگانه ای به تعریف آب مطلوب و آب مجاز می پردازد .
بدیهی است نقطه ی جغرافیایی در کره ی زمین برای این که تصمیم بگیریم از چه آبی بنوشیم ، مهم است . چه بسا حداکثر مقادیر مجاز تعیین شده برای یک شهر ، آبی سنگین و غیر قابل شرب تلقی شود .
در صنایع نیز وضعیت متغیر است . در برخی صنایع آب تصفیه شده جهت تامین مواد غذایی به کار می رود و در برخی برای شستشوی سطوح فلزی قبل از رنگ آمیزی . بنابراین طراحی می باید کیفیت آب خروجی را از مشتری و صنعت مربوطه سوال نموده و یا در منابع معتبر آن را جستجو نماید . تامین آب در بحران کم آبی مدیران را حتی به استفاده ی مجدد از پساب تصفیه شده نیز سوق داده است که با هزینه ی بیشتری ، آب مورد نیاز در صنعت خود را تامین نمایند .
حجم آب مورد نیاز
حجم آب قابل تصفیه در انتخاب دستگاه تصفیه آب نقش به سزایی دارد . چه بسا در احجام بزرگ از منابع بتنی و تجهیزات بزرگی استفاده گردد ولی مثلاً در شرایطی که مواد معلق بالا ولی ظرفیت حجم آب پایین باشد استفاده از فیلترشنی به تنهایی کفایت کند .
انواع دستگاه تصفیه آب
در صورتی که بخواهیم به صورت مختصر به برخی از متداول ترین دستگاه تصفیه آب اشاره کنیم ؛ می توانیم انواع زیر را معرفی نماییم :
1 – تصفیه آب با فیلتر شنی
این دستگاه برای کاهش مواد معلق و نهایتاً تقلیل کدورت آب کاربرد دارد .
کاربرد این دستگاه برای تصفیه آب خروجی از چاه ها رودخانه ها ، ورودی منازل و تصفیه استخر می باشد .
2 – تصفیه آب با سختی گیر
الف – سختی گیر رزینی
سختی گیر با استفاده از رزین تبادل یونی وظیفه ی کاهش سختی را بعهده دارد . این رزین ها ، با شستشو با آب نمک مجدداً احیا گشته و در چرخه ی مجدد سرویس قرار می گیرد .
ب – سختی گیر مغناطیسی
در این روش با اعمال میدان مغناطیسی بالا ، یون های موجود در آب از هم تفکیک می گردند . عدم ترکیب یون های کربنات و بیکربنات با یون های کلسیم و منیزیم رسوبی را تشکیل نخواهد داد و چه بسا رسوب های قبلی را هم نرم کرده و از مسیر خارج می سازد .
ج – سختی گیر الکترونیکی
در این روش با پیچیدن سیم به دور لوله ، فرکانس تحریک یون کلسیم را به آب درون لوله ، القا می کنند و این یون تمایل تشکیل رسوب را از دست خواهد داد .
در این روش گرفتن سختی از آب مطرح نیست بلکه آب را بصورت شرطی شده در می آورند که ترسیب نکند .
به همین دلیل ؛ زمان تاثیر پذیری این شرایط نیز محدود می باشد و ممکن است آب در جریان های متلاطم و توربولانت ، این خاصیت را از دست بدهد .
استفاده از این دستگاه برای سایزهای کم و مسیرهای کوتاه تر می باشد .
ویرایش بوسیله کاربر 1395/11/17 11:06:43 ق.ظ
| دلیل ویرایش: مشخص نشده است