چنانچه قالی در یک مکان پر رفت و آمد پهن شده باشد ، بهتر است هر سال آن را جابجا کرد و در یک جهت دیگر آن را پهن نمود تا پارگی و فرسودگی در همه جای آن به طور یکنواخت توزیع شود . اگر گره های یک قسمت خاصی از قالی در معرض نور خورشید قرار داشته باشد ، پوسیدگی در آن قسمت خیلی سریع پیشرفت می کند و بهتر است قالی را به طور برعکس پهن کرد تا از پوسیدگی گره های یک منطقه ی خاص جلوگیری شود .
هنگام قرار دادن مبلمان روی قالی بهتر است از زیر لیوانی برای زیر پایه های مبلمان استفاده کرد و هر ساله جای مبلمان را تغییر داد و جهت پهن کردن قالی را عوض کرد . تا به این ترتیب ، پرزهایی که بر اثر فشار مبلمان صاف شده و خوابیده اند ، به حالت اولیه باز گردد .
بهتر است که برای جارو کردن قالی ها از جارو برقی استفاده شود . جارو زدن زیاد میان فاصله زمان های شستن از پوسیدگی قالی جلوگیری می کند . قالی هایی که در مکان های پر رفت و آمد پهن می شود ، باید هر هفته یک بار جارو زده شود و بهتر است که فقط از دسته ی جارو برقی و بدون برس آن استفاده شود . اگر برس جارو برقی دارای حرکت چرخشی است هرگز آن را روی قسمت انتهایی نبرید چون حرکت چرخشی برسس سبب شل شدن گره ها و قسمت انتهایی پرزها و گره ها می شود .
چند وقت یکبار باید قالی را شست ؟ شستن زیاد سبب از بین رفتن قالی می شود . مشخص شده است که ذرات خاک و آلودگی موجود در میان قالی ، باعث پاره شدن الیاف آن می شود . با یک حساب سرانگشتی ساده نمی توان گفت که می توان قالی را به دفعات شست یا نه . برای آگاهی از اینکه آیا قالی به شستن نیاز دارد یا خیر ، پرسش های زیر را از خود می پرسیم . برای استفاده از فرایند قالیشویی توجه به این سوال ها و پاسخ آنها مهم است :
– آیا هنگام مالیدن دستمان بر روی سطح قالی ، خاک بلند می شود ؟ (حتی بعد از جارو زدن)
– آیا قالی در یک مکان پر رفت و آمد پهن شده است ؟
– آیا قالی بوی کهنگی یا خاک می دهد ؟
– جدا از ابرش ، آیا تفاوتی در درجه ی رنگ مناطق پررنگ مشابه وجود دارد ؟
پاسخ مثبت به دوتا از این پرسش ها نشانه این است که قالی به شستن احتیاج دارد .
البته گفتنی است از قالی ای که ساختاری پوسیده و پاره دارد نباید استفاده کرد چون استفاده از قالی باعث پاره شدن تارها و پودها و کناره های آن می شود . پس بهتر است که یا قالی را تعمیر کرد یا اینکه از آن استفاده نکرد .
هر چیزی را که روی قالی ریخته شود خیلی زود پاک کنید ، مواد جامد چسبیده به قالی را بردارید و مایعات را پاک کنید . عمل پاک کردن را از لبه های قالی شروع کنید و به سمت مرکز قالی بروید . چنانچه بعد ا پاک کردن لکه ای باقی ماند از روش مناسب برای پاک کردن لکه استفاده کنید .
در پایان گفتنی است که هر سال یکبار تمام قسمت های قالی را بررسی کنید تا در صورت وجود هر گونه پارگی و فرسودگی از پیشروی آن جلوگیی شود .
انبار کردن قالی
دمای محلی که قالی در آن نگهداری می شود نباید خیلی بالا باشد . مقدار کمی رطوبت مناسب است اما رطوبت نباید شرایط ایجاد کپک را فراهم کند . بهترین و مناسب ترین میزان رطوبت نسبی 50 درصد و دمای 70 درجه فارنهایت است . به طور حتم قالی های تمیز در انبارها نگهداری شود . قالی های خاک آلود محل مناسبی برای جذب حشرات و کپک هستند .
خدمات و شعبه های قالیشویی تهران شهر
مبل شوییقالیشویی غرب تهرانقالیشویی تهرانپارس