گواهینامهHACCP
مدیریت و تحلیل نقاط کنترل بحرانی HACCP
دامنه کاربرد HACCP
گواهینامهHACCP تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی یا هسپ یک رویکرد پیشگیرانه سیستماتیک
برای ایمنی مواد غذایی از بیولوژیکی، شیمیایی ، و خطرات فیزیکی در فرآیند تولید است که می تواند محصول
نهایی را به نا امن است، و طرح های اندازه گیری برای کاهش این خطرات به سطح امن است.
در این روش، هسپ به عنوان پیشگیری از خطرات و نه به پایان رسید بازرسی محصول نامیده می شود.
سیستم هسپ را می توان در تمام مراحلزنجیره غذایی استفاده می شود، از تولید مواد غذایی و فرآیندهای
آماده سازی از جمله بسته بندی، توزیع ، و غیره اداره غذا و دارو (FDA) و وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) می گویند
که هسپ اجباری خود برنامه برای آب میوه و گوشت است یک رویکرد موثر در ایمنی مواد غذایی و حفاظت از
بهداشت عمومی . سیستم هسپ گوشت توسط USDA تنظیم ، در حالی که غذاهای دریایی و آب توسط FDA تنظیم می شود.
استفاده از هسپ در صنایع غذایی در حال حاضر داوطلبانه است.
گواهینامهHACCP در سطح بین المللی به عنوان یک ابزار منطقی برای تطبیق روش های بازرسی سنتی به یک
، مبتنی بر علم، سیستم ایمنی مواد غذایی مدرن به رسمیت شناخته شده است. بر اساس ارزیابی ریسک ،
برنامه های هسپ -HACCP اجازه می دهد صنعت و دولت هر دو به تخصیص منابع خود به صورت کارآمد
در ایجاد و ممیزی شیوه های تولید مواد غذایی سالم . در سال 1994، سازمان بین المللی هسپ در ابتدا برای صنایع گوشت
و مرغ ایالات متحده آمریکاو برای کمک به آنها تاسیس شد با اجرای هسپ و در حال حاضر عضویت در آن شده است
بیش از سایر زمینه های حرفه ای / صنعتی گسترش یافته است.
از این رو، گواهینامهHACCP به طور فزاینده ای در دیگر صنایع ، از جمله مواد آرایشی و دارویی استفاده می شود.
هسپ -HACCP فقط بر روی مسائل ایمنی سلامت محصول و نه کیفیت محصول متمرکز شده است،
در عین حال اصول هسپ -HACCP اساسی ترین سیستم های تضمین کیفیت و ایمنی مواد غذایی در ایالات متحده است .