فلزیاب وسیلهای است که برای پیدا کردن اجسام فلزی مخفی و یا گم شده درون زمین، دیوار یا اجسام دیگر به کار گرفته میشود.
دستگاه
فلزیاب ها میدان مغناطیسی را در اطراف دیسک جستجوگر خود ایجاد میکنند. زمانی که جسم فلزی در محدوده میدان مغناطیسی قرار بگیرد شدت میدان مغناطیسی تغییر کرده و دستگاه فلزیاب با این تغییرات متوجه وجود فلز در اطراف دیسک خود خواهد شد و آنرا آشکار و اطلاع میدهد. هر چقدر شدت میدان مغناطیسی تولید شده توسط دستگاه بیشتر باشند عمق کشف فلز بیشتر خواهد بود. عمق کاوش توسط فلزیاب با توجه به اندازه، شکل و جنس فلز تغییر میکند کمتر یا بیشتر میشود.
انواع فلزیاب
فلزیابهای تفریحی (VLF)
این دسته فلزیابها که معمولاً خیلی سبک و بوده و دیسک آنها کوچک (دیسک استاندارد آنها ۲۵ سانتیمتر) میباشد و عمق کاوش فلز آنها نیز معمولاً کمتر از یک متر میباشد. به این معنی که یک فلز به شکل مربع به اندازه ۱متر در ۱متر را حداکثر میتواند از فاصله یک متری پیدا کند. دستگاه فلزیاب های تفریحی برای پیدا کردن فلزات در سطح خاک طراحی شدهاند. این نوع فلزیابها دارای صفحه نمایشگری دیجیتالی و پیشرفته میباشند. فلزیابهای تفریحی که دارای نمایشگر دیجیتالی میباشند قدرت تفکیکی تفریابا برابر با ۸۰٪ دارند. به این منظور که میتوانند فلزات آهنی را از فلزات غیرآهنی با دقت ۸۰ درصد جدا کنند.
فلزیابهای پیشرفتهای (PI)
فلزیابهای پیشرفته، قدرت بسیار بیشتری نسبت به دیگر فلزیابها دیگر را دارا میباشند. فلزیابهای پیشرفته دارای وزن نسبتاً سنگینی هستند زیرا که در آنها به یلت مصرف مضاعف برق از باتریهای اسیدی مشابه موتورسیکلت استفاده شده. و معمولاً خود فلزیاب یا باتری آنها یا هر دوی آنها به کمر بسته میشود. فلزیابهای پیشرفته قدرت تفکیک زیادی ندارند و نمیتوانند فلزهای آهنی را از غیر فلزی جدا کنند و هر فلز یا آلیاژی را ببینند اطلاع میدهند. فلزیابهای پیشرفته مانیتور ندارد و ساده میباشند.
فلزیابهای صنعتی
از فلزیابهای صنعتی در صنعتهای مختلف مثل فرش ماشینی-و صنایع بسته بندی- چوب بری و کارخانهها استفاده میشود.
فلزیابهای با امکان فرستنده و گیرنده (TR)
فلزیابهای فرستنده – گیرنده از یک عدد دیسک فرستنده در جلو و یک دیسک گیرنده در انتها دستگاه که معمولاً به شکل مربع میباشند تشکیل شدهاند. فلزیابهای فرستنده / گیرنده قدرت تفکیک ندارند و فقط برای پیدا کردن فلزات بزرگ مانند لولهٔ آب و رگههای بزرگ فلزی طراحی شده است وگاهی انبوه یاب گفته میشود. کار کردن با این فلزیاب هاسخت بوده و به دلیل دشوار بودن تنظیمات فلزیاب – – گم کردن هدف –اشتباهات زیاد – استباه در تعیین محل دقیق فلز – از فروش عمومی زیادی برخوردار نبوده.
منیع:
ویکی پدیاویرایش بوسیله کاربر 1397/04/08 12:29:15 ق.ظ
| دلیل ویرایش: مشخص نشده است