پکیج تصفیه فاضلابامروزه در شهرهای بزرگ ، کارخانجات و صنایع سبک و سنگین در حومه و داخل شهرک های صنعتی جای گرفته اند که ضمن تبادل مواد اولیه و محصولات نهایی به یکدیگر ، امکانات تامین آب ، برق و گاز مورد نیاز آن ها نیز با سهولت و هزینه ی کمتری فراهم گردد .سیستم تصفیه فاضلاب در شهرک های صنعتی
بالطبع برخی کارخانجات مانند صنایع غذایی ، رنگرزی ، نساجی ، چرم سازی ، آب کاری و ..... دارای پساب های صنعتی خواهند بود که هر یک بسته به نوع مواد موجود در خط تولید ، دارای آلودگی خاصی است . استفاده از تصفیه فاضلاب در شهرک های صنعتی ، ضمن بهینه کردن و یکنواخت سازی بار آلودگی ورودی ، بهره برداری از سیستم تصفیه فاضلاب را سهلتر و موثرتر نموده است .
همچنین به مدیریت عمرانی شهرک های صنعتی ، این اجازه را می دهد که از آب حاصله در تصفیه ی انجام شده ، برای آبیاری فضای سبز استفاده نماید .
معمولا ً در فرآیند تصفیه فاضلاب شهرک های صنعتی مراحل زیر وجود دارد :
1- واحد آشغالگیری :
مرحله ی آشغالگیر بخش مهم و متداولی در تصفیه فاضلاب است . انتخاب آشغالگیری از نوع دستی یا اتوماتیک بسته به میزان بودجه بندی پروژه خواهد بود .
آشغالگیرهای دستی بصورت شبکه ای یا سبدی طراحی می شوند و آشغالگیرهای اتوماتیک بصورت گیربکس برقی یا جک های هیدرولیکی ، ضمن جداسازی آشغال ها ، وظیفه ی خروج آن ها را از محیط کانال بعهده خواهند داشت .
2- واحد سیستم پمپاژ
بسته به توپوگرافی منطقه و احداث شبکه های فاضلاب در شهرک های صنعتی ، فاضلاب در محل انتخاب شده در تصفیه در رقوم ارتفاعی پایین تری از سطح زمین جمع آوری می شوند . لذا استفاده از ایستگاه پمپاژ فاضلاب خام که با تعبیه ی کنترل های سطح در ارتفاعات مختلف همراه است ، انتقال خودکار فاضلاب ورودی به داخل حوضچه های اصلی تصفیه فاضلاب میسر می گردد .
نوع پمپ های فاضلابی می تواند بصورت خشک و یا مستغرق باشد .
3-واحد دانه گیری
دانه گیری در صنایع غذایی و پساب هایی که به نحوی دارای مواد معلق سنگین قابل ته نشین باشند ، نقش موثری را در کاهش آلودگی به دنبال دارد . استفاده از سطوح شیبدار و ایجاد زمان ماند کافی در منبع مربوطه ، دانه ها و آشغال های ریزی را که از شبکه ی آشغالگیر عبور نموده ، ته نشین ساخته که می توان آن ها را نیز با سیستم پمپ و سایلکون از کف حوضچه ها خارج و جمع آوری نمود ، دیده شده که در تصفیه فاضلاب شهرک های صنعتی ، روزانه چند فرغون از این بخش آشغال های زیر جمع آوری شده است .
4-واحد چربی گیری
چربی های تولیدی از شستشوی سطح ورق در صنایع فلزی ، آب کاری و ساخت قطعات خودرو ، موجب عدم کارکرد در تصفیه فاضلاب می گردد . لذا استقرار واحد چربی گیری ، جداسازی موثری از روغن را موجب شده و پساب را برای انجام عملیات اصلی در تصفیه فاضلاب آماده می سازد .سیستم چربی گیر یکی از مراحل در فرایند تصفیه فاضلاب شهرک های صنعتی می باشد .
5-واحد متعادل ساز
این واحد وظیفه ی یکنواخت سازی جریان و تنظیم pHپساب صنعتی را بر عهده دارد .
سنسورهای pHمی تواند در این قسمت نصب گردیده و در صورت کم و زیاد شدن مقادیر pH ، با تزریق مواد شیمیایی محلول به داخل حوضچه ی اصلی ، آن را در محدوده ی pH خنثی تنظیم نماید .